• Vandaag besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
  • Gratis verzending met PostNL

Verschil Percale en Satijn

Satijn geweven katoen: een zachte en soepel-vallende stof. Percale geweven katoen: een luchtige en crispy aanvoelende stof.

missie image

KATOEN-SATIJN 400TC

Katoen-satijn bij JOARZ is gemaakt van 400 katoen garen per vierkante inch; het bestaat dus voor 100% uit katoen. De meeste satijn bestaat uit 300 draden per inch. “Satijn” staat voor de weeftechniek, terwijl veel mensen denken dat dit een materiaalsoort is. Deze techniek geeft een zeer zachte, soepele stof met een lichte glans die verdwijnt na een aantal wasbeurten. Het is minder kreukgevoelig dan percale.

missie image

KATOEN-PERCALE 300TC

Onze katoen-percale collectie telt maar liefst 300 draden per vierkante inch en is gemaakt van dunne, sterke draden. De meeste percale bestaat uit 200 (of minder) draden per inch. Een hoge draaddichtheid percale voelt knisperend fris, stevig en luchtig aan. Vanwege de dichte weeftechniek (percale) is het kreukgevoelig. We raden aan om het niet in de droger te stoppen, maar uit te hangen na het wassen.

Gemaakt van 100% langvezelig katoen. Satijn en percale staan voor de weeftechniek wat het uiteindelijke gevoel bepaalt.

Ons beddengoed wordt in Portugal geproduceerd onder ethisch verantwoorde omstandigheden voor de medewerkers. Al onze producten beschikken over het OEKO-TEX certificaat waaruit blijkt dat de stof vrij is van schadelijke chemicaliën.