Privacybeleid

Welkom bij ons privacy statement. Je kunt hier meer vinden over hoe wij met je persoonsgegevens omgaan.

Wij respecteren de privacy van onze bezoekers en doen er alles aan om je persoonlijke gegevens te beschermen.

Als je JOARZ-producten online bestelt via onze webshop, gebruiken we je contactgegevens en de informatie die je aan ons hebt verstrekt om ervoor te zorgen dat je bestellingen zo snel mogelijk worden afgehandeld. We gebruiken persoonlijke gegevens om de winkelervaring in onze webshops zo gemakkelijk mogelijk te maken.

JOARZ is de verwerkingsverantwoordelijke en daarmee verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. Onze gegevens zijn:

Joarz B.V.
Adres: Palmstraat 24, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 888 1013 – bereikbaar op ma – vrij van 09:00 uur tot 17:00 uur
E-mailadres: info@joarz.com

1. Algemeen

In dit Privacystatement wordt beschreven hoe Verwerkingsverantwoordelijke (hierna: ‘JOARZ’) de persoonsgegevens van haar gebruikers verwerkt. Onder gebruiker wordt verstaan iedere gebruiker en/of bezoeker van de Website en iedere consument die (online) een bestelling plaatst via een van de webshops van JOARZ.

De persoonsgegevens die door JOARZ worden verwerkt zijn:

  • De gegevens die bij een bestelling door de consument worden opgegeven zoals naam, (e-mail) adres, telefoonnummer;
  • De gegevens die via cookies worden verzameld, raadpleeg hiervoor de cookieverklaring;

 

2. Doeleinden

Er zijn verschillende doeleinden op basis waarvan JOARZ gegevens verwerkt. We onderscheiden 2 fases.

Wanneer je aan het winkelen bent:

  • om je winkelervaring zo tof mogelijk te maken en je website aan je voorkeuren aan te passen
  • om je zo goed mogelijk te kunnen helpen wanneer je contact met ons opneemt
  • om je te herinneren aan producten die nog in je winkelmandje zitten

Wanneer je een bestelling plaatst (en daarna):

  • om de bestelling op je thuisadres te kunnen bezorgen
  • om je eventuele retour te verwerken
  • om je bestelgeschiedenis te laten zien in je persoonlijke account
  • om je speciale aanbiedingen en het laatste JOARZ nieuws toe te kunnen sturen
  • voor direct marketing doeleinden en om je een e-mail te kunnen sturen op je verjaardag
  • om je bezoek op de website te analyseren en het shoppen nog beter te kunnen maken
  • om website bezoeken te analyseren om fraude te kunnen voorkomen

 

3. Grondslagen

JOARZ verwerkt persoonsgegevens op basis van de uitvoering van de overeenkomst, het gerechtvaardigd belang of toestemming. Toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

 

4. Bewaartermijnen

JOARZ bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk gedurende een periode van 36 maanden na het laatste bezoek aan een van de webshops, tenzij JOARZ op grond van een wettelijke bepaling verplicht is persoonsgegevens langer te bewaren. Marketing data wordt niet langer dan 24 maanden gebruikt.

 

5. Rechten van gebruikers

We zorgen er voor dat je rechten uit de AVG zijn gewaarborgd. Hieronder leggen we ze uit:

  • wanneer je inlogt in je JOARZ account, kan je op ieder moment je gegevens wijzigen
  • om je account en/of je gedeelde gegevens te verwijderen, of inzage te krijgen in de data die JOARZ van gebruikers verwerkt, kan je een e-mail sturen naar info@joarz.com
  • om geen nieuwsbrieven meer van ons te ontvangen kan je je altijd uitschrijven onderaan de nieuwsbrief

 

6. Beveiliging

JOARZ heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om de persoonsgegevens van gebruikers te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking, waaronder het gebruik van een SSL verbinding en versleutelde opslag van de gegevens.

Tevens werken wij samen met gerenommeerde partijen zoals Mollie voor bijvoorbeeld de betaling en ActiveCampaign voor het versturen van e-mails.

7. Data verwerkers en doorgifte

Je persoonsgegevens worden verwerkt in de Europese Unie. We hebben de juiste data verwerkingsovereenkomsten afgesloten met (sub-) verwerkers.

Wanneer persoonsgegevens onverhoopt toch buiten de Europese Unie worden verwerkt, zorgen we ervoor dat de juiste beschermingsmaatregelen worden genomen om deze persoonsgegevens te beschermen. Meer specifiek zullen we voldoen aan de model bepalingen van de Europese Commissie.

8. Contact

Heb je een klacht over de verwerking van persoonsgegevens door JOARZ? Laat het ons weten en we kunnen kijken hoe we hier samen uit kunnen komen. Onze contactgegevens zijn: Joarz B.V., Palmstraat 24, Amsterdam. Telefonisch zijn wij bereikbaar via: 020 888 1013 en per email via: info@joarz.com. Het is ook altijd mogelijk een klacht in te dienen bij de Nederlandse Databeschermingsautoriteit, de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

9. Wijzigingen in het Privacybeleid

Wijzigingen in dit privacy statement worden op de website gepubliceerd. De gebruiker wordt geadviseerd dit privacybeleid zorgvuldig te lezen wanneer er gebruik wordt gemaakt van een van de webshops of een bestelling wordt geplaatst. Dit privacy statement werd voor het laatst gewijzigd op 21 juni 2021.