• Vandaag besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
  • Gratis verzending met PostNL

ONZE MISSIE

LUXURIOUS FEELING CRISP, SOFT, SENSATIONAL HIGH END QUALITY APPEALING

Luxe beddengoed tegen een revolutionaire prijs. Jorien Huigen startte JOARZ vanuit het gemis aan betaalbaar hoogwaardig bedtextiel. Haar liefde voor stofjes zit in de genen: ‘Mijn oma had ook een stoffenwinkel’

missie image

Nadat ik een jaar op Bali heb gewoond en vanuit daar werkte als freelancer, was ik – eenmaal teruggekomen in Nederland eind 2016 – vastberaden een eigen onderneming in bedden-goed te starten.

“Ik was vastberaden een eigen onderneming te starten”

Toen ik op mijn 18e op mezelf ging wonen vond ik het altijd maar een ingewikkeld karwei om beddengoed te kopen. Destijds ging ik dan bijvoorbeeld naar de V&D waar ik overladen werd door bakken met allerlei soorten, kleuren en maten.

missie image

Nadat ik een aantal nachten in een hotel in New York onder fantastisch beddengoed had geslapen wilde ik niks anders meer. Ik kwam erachter dat deze stof was gemaakt van Egyptisch katoen; een hele exclusieve katoensoort met een hoog prijskaartje. Helaas was dat voor mij niet betaalbaar. Er leek ook niks vergelijkbaars te vinden voor een normale prijs. Ik besloot dat het anders moest kunnen. Beddengoed gemaakt van een geweldige stof tegen een toegankelijke prijs werd mijn missie. Ik ben van mening dat kwaliteit toegankelijk zou moeten zijn voor een breder publiek.

“Mijn oma had een stoffenwinkel die ze zelf runde”

Een bijzondere bijkomstigheid is het feit dat mijn oma vanaf haar 26e tot haar 70e levensjaar een stoffenwinkel had welke zij zelfstandig runde. Ergens voelde het als een eerbetoon aan mijn oma wat me extra motiveerde.Egyptisch katoen typeert zich door een lange vezel gevolgd door een technisch verhaal over hoe het te spinnen en weven. Maar wat bleek? Er zijn meer katoensoorten – die wél betaalbaar zijn – met een identieke vezel waar je nagenoeg dezelfde stof van kunt maken.JOARZ werkt samen met een professionele fabriek in Portugal. De afwerking van de producten bij deze fabriek is volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. Tevens zijn alle JOARZ-producten voorzien van het OEKO-TEX® certificaat waaruit blijkt dat de producten 100% vrij zijn van schadelijke chemicaliën.

Meet the brains behind

Watch the video

BEKIJK ONZE COLLECTIE

BEKIJK ONZE COLLECTIE