Over JOARZ

Wasvoorschriften

Wij gebruiken geen schadelijke strijk-vrij chemicaliën. Percale geweven katoen is gevoeliger voor kreukels dan satijn geweven katoen. We adviseren het volgende:

  • Was JOARZ op 60 graden (eventueel met een scheutje witte azijn voor nog zachtere lakens);
  • Hang het daarna direct uit;
  • Wanneer het bed opgemaakt is, zul je zien dat de kreukels nagenoeg verdwijnen na een aantal dagen.

Vanzelfsprekend voelen de hoogwaardige katoen producten van JOARZ nog luxueuzer aan wanneer het gestreken wordt. 

het beste in bed

Katoen Percale 300TC 

Onze katoen percale collectie telt maar liefst 300 draden per vierkante inch en is gemaakt van dunne, sterke draden. De meeste percale bestaat uit 200 (of minder) draden per inch. Een hoge draaddichtheid percale voelt knisperend fris, stevig en luchtig aan. Vanwege de dichte weeftechniek (percale) is het kreukgevoelig. We raden aan om het niet in de droger te stoppen, maar uit te hangen na het wassen. 

Katoen Satijn 450TC 

Katoen Satijn bij JOARZ is gemaakt van 450 katoen garen per vierkante inch; het bestaat dus voor 100% uit katoen. De meeste satijn bestaat uit 300 draden per inch. “Satijn” staat voor de weeftechniek, terwijl veel mensen denken dat dit een materiaalsoort is. Deze techniek geeft een zeer zachte, soepele stof met een lichte glans die verdwijnt na een aantal wasbeurten. Het is minder kreukgevoelig dan percale. 

Eerlijke productie

Onze producten worden gemaakt in een fabriek waar alle werknemers boven de 18 jaar zijn en in een veilige werkomgeving werken. Daarnaast worden er aan het beddengoed geen schadelijke stoffen toegevoegd, zodat je een eerlijk en veilig product in huis haalt. De dekbedovertrekkenkussenslopen en hoeslakens zijn allemaal voorzien van het OEKO-TEX® certificaat. Zo kun je veilig slapen onder je nieuwe dekbedovertrek!